tisdag 12 december 2017

#152 George Washington

George Washington, 2000. Manus och regi av David Gordon Green.Ser man på, George Washington vann bronshästen på Stocholms filmfestival år 2000, men då flög den ändå helt under radarn för mig. Men vad var då hett år 2000? Terrence Mallick uppenbarligen för i synnerhet i början så kör filmen med liknande släpiga voiceovers och planlösa agerande. Miljön är en fattig stadsdel i en amerikansk storstad och man följer ett gäng barn som håller på att hitta på en massa grejer runt en ganska sliten(och farlig) miljö. Det är lite barnkärlek, lite fattigdom, lite planlöshet, lite allt-kan-hända känsla över det hela.


Filmen centreras mest kring en pojke - George som har en skalskada som gör att hans fontanell inte riktigt har växt ihop, vilket i sin tur har fått som konsekvens att han går runt med en fotbollshjälm på huvudet. Då han genom två händelser både ligger bakom en katastrof och ett hjältedåd måste han bestämma sig för vem han vill vara... typ.


Vem är jag


Varm dag på cement

Ja, det ska ju vara gripande och intressant, och är det också, litegrann. Men emellanåt blir det också ganska långtråkigt. Varken dilemman eller karaktärsskilldringarna tar riktigt fart och en lite lättnadens suck slinker ut då den tar slut...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar