onsdag 12 oktober 2016

#89 Sisters

Sisters, 1973, regi av Brian De Palma, manus av Brian De Palma och Louisa Rose, story av Brian De Palma.

En kvinna, Danielle(Margot Kidder) träffar en man, Phillip(Lisli Wilson) på en realitytävling, hon luras att hon är blind och han tror att ingen ser om han kollar in henne då hon tar av sig kläderna-han väljer att...att...titta vidare. De dejtar lite kort och tillbringar sedan natten hos henne.De voyeuristiska tendenserna fortsätter lite senare när en kvinna tittar på deras lägenhet och ser mannen mördas. Men vem har gjort det och vad är grejen med Danielles syster, var inte dom---badabam---- Siamesiska tvillingar. Och precis som det ska va så är en av dem en "Evil twin"...

Filmmusiken är av Bernard Herrmann som gjort musiken till många Hitchcock-filmer men här tycker jag inte att 50-talsstråkarna funkar så bra, det blir lite för bombastiskt i relation till den ganska vardagliga scenografin. Sen har filmen en hel del "humor", tror jag. Det finns någon privatdetektiv som kör runt med en ACMEbil och hänger i telefonstolpar för att följa var den mördade kroppen tog vägen.

Bildresultat för de palma sisters
Först lite tårta och sedan...
Splitscreen-mord!

Det är mycket Hitchcock men lever inte alls upp till hypen. Allt verkar ganska halvhjärtat och amatörmässigt. Not a fan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar