tisdag 10 maj 2016

#28 Blood for Dracula

Dracula är sjuk, trött och verkar egentligen bara vilja dö i sitt rumänska slott. Men till sist går han med på att följa sin assistent till Italien "There are many vööörgins tshere". För så är det, han kan bara snaska blod från Vörrgins, och är de inte oskulder så blir han väldigt magsjuk. 
"Zee blood of deese whores iss keeling me!"
Vilket som så kommer han till en Italiensk villa där det bor fyra döttrar och en hunkig betjänt Mario (Joe Dallesandro). Han får flytta in i huset under föresatsen att han ska gifta sig med någon av tjejerna. Problemet för stackars Dracula är att betjänten Mario redan har haft ihop det med ett par av tjejerna vilket leder till magsjuka och elände när dracula suger blod. Medan greven försöker avgöra vilka som verkligen är oskulder, så smyger Mario runt för att reda ut vad Dracula egentligen är ute efter.

Denna filmen gjordes som ett komplement till filmen "Flesh for Frankenstein" som släpptes året tidigare. Inspelningen skedde i Cinecitta, och europeer castades i nästan alla roller vilket gör att dialogerna blir stakande och otydliga, men eurotrashstämmningen blir också lite kul, det är väldigt mycket "'Allå, 'allå, 'emliga armén" om någon kommer ihåg den... Det finns någon politisk aspekt i  filmen också då Mario är kommunist och hatar familjen han jobbar åt men likväl är han på samma hänsynslösa jakt som Drakula (Fast Mario vill ha sex istället för blod). Han säger exempelvis att han vill "sure like to rape the hell" om den 14-åriga lillasystern 
Mario påpekar att om ingen av tjejerna är oskulder är de säkra


"My beautiful arm"
Filmen släpptes som "Andy Warhol's Dracula" men han hade ingen inblandning i produktionen utan Warhol gick med på att låna ut sitt namn till filmen i reklamsyfte (var dock skriven och regisserad av Paul Morrissey).

Det är väldigt mycket barbröstat och styltig produktion. Det blir ändå inget bottenbetyg då den ändå hade sin charm...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar