måndag 16 maj 2016

#27 Flesh for Frankenstein

Flesh for Frankenstein, 1973, Skriven och regisserad av Paul Morrissey, Frankenstein och hans monster kommer ju från Mary Shelleys Bok, men här är allt ganska så omgjort...

Ah, Udo Kier är tillbaka, denna gång som galen vetenskapsman. Han glider runt landsbygden med sin assistent Otto och fångar in befolkningen, dödar dom och tar deras bästa kroppsdelar för att skapa en ny master race som bara ska lyda honom. Hans självförtroende är på topp och han slänger ur sig repliker som "The medical profession would love to claim my achievement as part of their own and call it a giant stride forward of medicine. But they can't. It is a giant stride forward for me!" Och, icke att förglömma så är han också lite av en nekrofil som han motiverar med "To know death, Otto, you have to fuck life... in ze gall bladder". I slottet så bor också hans fru(som praktiskt nog också är hans syster), och hon tar in en ny betjänt mest för sexuella motiv. Men betjänten känner igen huvudet på en zombie(kommer från hans gode vän) och detta leder till en blodig konfrontation.
Betjänten känner igen en  zombie

Dr Frankenstein lägger sin själ (och sin libido) i arbetet

Udo Kier är ju perfekt som en besatt Frankenstein som vill skapa en serbisk master race. Hans skraltiga engelska gör att han låter lite som en Indiana Jones-skurk vilket är ett plus i detta sammahang.  Betjänten (Joe Dallesandro, som också är skrevet på Rolling stones "Sticky fingers" skiva) är mest hunkig medan frun (Monique van Vooren) är perfekt som dominant, smågalen egocentriker.

Denna film gjordes samtidigt som "Blood for Dracula"  och skådespelarna är till stor del samma och de spelar varianter av samma roller. Denna är inte lika rolig som Dracula, som jag har gått omkring och citerat i tid och otid sedan jag såg den men den är ändå trevlig. Detta trots att en stor del av filmen utspelar sig under olika typer av obduktioner. Filmen spelades faktiskt in i 3D men har inte getts ut i något 3Dformat, men om det gör det ska jag ta mig en titt. Ah jag gillar ändå detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar