torsdag 7 april 2016

#3 The lady vanishes

Ey criterion, det här var en ganska skräpig release, med en so-so bild och helskräpigt ljud.

Filmen var trevlig, stämningen var härligt brittisk, och perspektivet var verkligen engelst upp i plommonstopen. Påminner i tonen om Grand Budapest blandat med Tintin. Michael Redgrave var ju grymt charmig rakt igenom. Sen tycker jag att handlingen i Hitchcockfilmer kan vara lite ologiska.

Anyhoo, kul å se.
Betyg: Topp!-

2 kommentarer:

 1. Ok, då gör vi ett nytt försök :D

  Jag har ingen direkt relation till just Criterion men har förstått att de ska utgöra någon slags filmkanon. Många kända filmtitlar om inte annat.

  The Lady Vanishes är som du påpekar nu för tiden snarare fullsmockad med brittisk charm än spänning. Tally ho!

  https://bilderord.wordpress.com/2011/09/26/x2-forsvinnanden-i-korthet/

  SvaraRadera
 2. Hej och välkommen hit! ja Criterion gör ett kanonjobb med att välja ut och restaurera och lyckas ofta få mycket bra extramaterial. Jag har sett nyare filmer sista åren och det var länge sedan jag utmanade mig själv lite mer och det var jag sugen på. Cheers!

  SvaraRadera