tisdag 26 april 2016

#12 This is Spinal tap

This is Spinal tap var Rob Reiners första långfilm och följdes av ett flertal klassiker: När Harry mötte Sally, Princess bride, Lida, A few good men och Stand by me. Så här har vi starten på en riktig 80-tals legend.

Och vilken start, jag har varit rätt så trött på den här filmen i flera år, trots att jag inte sett den. Den har citerats, diskuterats och folk har verkat tyckt att den är så himla kultig. Spinal tap är alltså ett brittiskt band på en amerikansk comeback-tour som bjuder på sexiga låttexter, dålig stämning, bossiga flickvänner och en alldeles för liten scenmodell av Stonehenge.
Well, it's one louder, isn't it? It's not ten. You see, most blokes, you know, will be playing at ten.
Det är mycket skämtande om hårdrocksföreteelser, groupies, pudelfrisyrer och inlägg-av-gurkor-i-tajta-byxor-för-att-se-"större"-ut... 
¨
Trummisarna i bandet råkar ut för det ena och det andra
Billy Crystal har en liten roll som mimare, "Mime is Money!"
Trots/tack vare detta är det ganska kul och det blir en hel del skratt i soffan vilket måste ses som bra betyg till en komedi. Jag var förbered på sågning men har inte hjärta att fullfölja, det här var ju riktigt skoj.
1 kommentar:

  1. Christopher Guest brukar leverera i alla fall några skratt per film även om inte alla är supertajta. Den här är jag svag för mycket för att den känns lite gulligt amatörmässig. Som en korkad hundvalp ;)

    SvaraRadera